روانشناسی برای همه ، ارتباطات روانشناسان با یکدیگر ، مشاوره و آزمونهای روانی
ترس از تاریکی
میتوانید با گفتن جملاتی اعتماد بهنفس او را تقویت کند، ترس را از دل او بزدائید. بهعنوان مثال، میتوانید به او بگوئید: ”از اینکه دختری دارم که تنها در اتاقش میخوابد، احساس غرور و افتخار میکنم.
از جمله کارها و اقداماتی که بهمنظور کاهش ترس کودک از تاریکی میتوان انجام داد عبارتند از :
*زمان خواب کودک را میتوان با تداعیهای خوش و آرامشبخش همراه ساخت.انجام مراسمی برای خوابیدن به کودک امنیت و آسودگی خیال میدهد. برای مثال، مسواک زدن، شب بخیر گفتن، پوشیدن لباس خواب، شنیدن داستانی ساده و یا خاطرهای از دوران کودکی میتواند دلهره و اضطراب کودک را کاهش دهد.
*با روشن نگه داشتن یک چراغ کم نور و یا چراغ خواب میتوان اتاق کودک را ازتاریکی محض در آورد. دقت داشته باشید، چراغ خواب را جائی قرار دهید که نور آن موجب سایهء وسایل اتاق بر روی دیوار نشود، زیرا کودکان با خیالپردازیهای خود سایهها را بهصورت اشباح و موجودات خیالی تجسم میکنند. در مواردی نیز، استفاده از یک چراغ قوهء کوچک که کودک بتواند آن را زیر بالش خود بگذارد، به او آرامش خیال میدهد.
بعد از آنکه چراغ اتاق را خاموش کردید، چند دقیقه نزد کودک بمانید و دربارهء روزی که گذرانده است، با او صحبت کنید.
*زمانی که قصد ترک اتاق را دارید، این اطمینان را به کودک بدهید که هر وقت شما را صدا کند، فوری نزد او خواهید رفت. چنان چه احساس میکنید کودک شدیداً از تاریکی ترسیده است، میتوانید تا زمانیکه او کاملاً به خواب نرفته است، نزد او بمانید
*اگر کودک عادت دارد که نیمههای شب از خواب بیدار شود، هیچگاه او را به اتاق خواب دعوت نکنید، زیرا ترک چنین عادتی دشوار و سخت است در عوض میتوانید با گفتن جملاتی اعتماد بهنفس او را تقویت کند، ترس را از دل او بزدائید. بهعنوان مثال، میتوانید به او بگوئید: ”از اینکه دختری دارم که تنها در اتاقش میخوابد، احساس غرور و افتخار میکنم."
* زمانیکه کودک وحشتزده از خواب میپرد، سعی نکنید با انتقاد و یا سرزنش، کودک را مورد تحقیر قرار دهید
و یا احیاناً به این دلیلکه شما را از خواب بیدار کرده است، او را از خود برنجانید و یا دچار احساس گناه کنید، بلکه صبورانه نسبت به ترس کودک و منشأ آن کنجکاوی به خرج دهید و از او بخواهید در صورت تمایل دربارهء ترسش و یا موجوداتی که در خواب دیده است، صحبت کند، زیرا از این طریق ترس و وحشت کودک کاهش مییابد و راحتتر میتواند به مقابله با آن بپردازد.
* گاهی انجام برخی بازیها و سرگرمیها در تاریکی میتواند موجب کاهش ترس کودک از تاریکی شود.
بهعنوان مثال، پدر و مادر میتوانند جلوی نور شمع به سایه بازی با انگشتان بر روی دیوار بپردازند و یا در تاریکی جایشان را تغییر دهند و از کودک بخواهند آنها را پیدا کند. هدف از انجام این بازیها آن است که کودک به تاریکی عادت کند و دریابد که اشیاء در تاریکی هیچ تفاوتی با زمانیکه هوا روشن است، نمیکنند.
نویسنده:حجت ده باشیان
ارسال شده توسط
در 1392/04/31 15:55:57 ·
0 نظر ·
12426 دفعه خوانده شده ·
نظرات
پیغامی ارسال نشده است.
ارسال نظر
برای ارسال پیغام لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
امتیازات
امتیاز دادن فقط برای اعضاست.
برای امتیاز دادن یا ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.