معرفي كتاب نظریه­های جدید روان­سنجی برای روان­شناسان
ارسال شده توسط modir در 1388/11/29 0:25:01
 
نظریه­های جدید روان­سنجی برای روان­شناسان
نویسندگان: سوزان ای. امبرتسون و استیون پی رایس؛ مترجمان: دکتر حسن پاشا شریفی، دکتر ولی­الله فرزاد، مجتبی حبیبی عسگرآباد و بلال ایزانلو؛ سال انتشار: 1388؛ ناشر: انتشارات رشد. 

کتاب "نظریه­های جدید روانسنجی برای روانشناسان"، ترجمه­ کتاب Item Response Theory For Psychologists   است که به وسیله سوزان ای امبرستون و استیون بی رایز تالیف شده است. موضوع کتاب معرفی مبانی و اصول مدلهای جدید روانسنجی موسوم به نظریه­ سوال پاسخ برای روانشناسان و سایر حوزه­های علوم رفتاری، اجتماعی و حتی پزشکی است.


ادامه متن
نظریه­های جدید روان­سنجی برای روان­شناسان
نویسندگان: سوزان ای. امبرتسون و استیون پی رایس؛ مترجمان: دکتر حسن پاشا شریفی، دکتر ولی­الله فرزاد، مجتبی حبیبی عسگرآباد و بلال ایزانلو؛ سال انتشار: 1388؛ ناشر: انتشارات رشد. کتاب "نظریه­های جدید روانسنجی برای روانشناسان"، ترجمه­ کتاب Item Response Theory For Psychologists   است که به وسیله سوزان ای امبرستون و استیون بی رایز تالیف شده است. موضوع کتاب معرفی مبانی و اصول مدلهای جدید روانسنجی موسوم به نظریه­ سوال پاسخ برای روانشناسان و سایر حوزه­های علوم رفتاری، اجتماعی و حتی پزشکی است. با این که در گذشته اغلب برای ساخت و تحلیل انواع مقیاس­ها و ابزارها در حوزه­های ذکر شده از نظریه کلاسیک روانسنجی استفاده می­شد، ولی به دلیل ناکارآمدی این نظریه و نقطه ضعف­های آن، استفاده از آن به تدریج محدود گردید و به جای آن نظریه سوال پاسخ مورد استفاده قرار گرفت. امروزه استفاده از این نظریه به شدت گسترش یافته و دیگر کمتر از نظریه کلاسیک استفاده می­شود. با وجود چندین منبع به زبان فارسی در این خصوص، هنوز به جز تعداد معدودی از اساتید، بیشتر محققان، اساتید و دانشجویان با این موضوع آشنایی کافی ندارند. بنابراین وجود کتابی در این خصوص که در عین سادگی مطالب را نیز به طور دقیقتر و کاملتر به علاقه­مندان معرفی کند خالی است. به جرات می­توان گفت که در بین کتب لاتین موجود در این حوزه، کتاب حاضر یکی از ساده­ترین و در عین حال کاربردی­ترین منابع در این خصوص است. زیرا نه تنها مطالب را طوری بیان کرده که افراد دارای کمترین دانش آماری و ریاضی نیز بتوانند از آن استفاده کرده و مطالب را درک کنند، بلکه بیشتر به جنبه عملی و کاربردی موضوع پرداخته است. بخش­های مختلف کتاب جنبه­ها و مدل­های مختلف نظریه سوال پاسخ را معرفی کرده و کاربردهای آن را برای تحلیل و ساخت مقیاس در حوزه­های مختلف روانشناسی، مثل شخصیت، هوش، استعداد، پیشرفت تحصیلی و سایر حوزه­های مرتبط به خواننده نشان می­دهد. علاوه بر این نرم افزارهای مهمی که برای تحلیل داده­ها در این خصوص مورد استفاده قرار می­گیرند در فصل آخر و بخش پیوست معرفی و توصیف شده­اند طوری افراد با مطالعه آن به صورت خود آموز قادر به تحلیل داده­هایشان بر اساس این نظریه خواهند بود.
خبر به نقل از خبرنامه پاييز1388 انجمن روانشناسي ايران