محمود ساعتچي كه در مهرماه 1383 با مرتبه استادي پايه 28 به خواست خود و به منظور معرفي گستردهتر زمينهی روانشناسي بهرهوري به مديران سراسر كشور، به افتخار بازنشستگي نائل شده است، كماكان به تدريس در دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتراي دانشگاهها، اشتغال دارد. وي در ســال 1344، درجهء كارشناسي و در سال 1347 درجهء كارشناسي ارشد خود را در رشته علوم اجـتماعي از دانشگاه تهران دريافت كرد؛ طي سال هاي 1344 تا 1345 بخشي از دورهء خدمت نظام وظيفه را در دانشكدهء پياده شيراز و بخش ديگر را به عنوان افسر نيروي هوايي در قسمت تستينگ آن نيرو (در تهران) طي كرد. در سال 1346به عنوان كمك كارشناس به استخدام سازمان امور اداري و استخدامي كشور درآمد و پس از چندي به «پُست» مُعاونت قسمت آزمون سازيِ اداره كل آزمايش و انتخاب آن سازمان، منصوب شد. در اين زمان، ضمن بهره گيري از تجارب حاصل از اجراي جلسات گوناگون ومتعدد مصاحبة استخدامي فردي و گروهي، در سال 1347 اولين كتاب مصاحبة استخدامي را در زبان فارسي، به چاپ رسانيد. محمودساعتچي از سال 1348 با تدريس درس روانشناسي عمومي در مدرسه عالي ادبيات وزبان هاي خارجي، كار تدريس در دانشگاه را آغاز كرد.
در همين دوره نيز شروع به ترجمه و اقتباس كتاب اصول روانشناسي، اثر نرمان، ل. مان نمود. اين كتاب درسال 1353 در دو جلد كامل انتشار يافت و به صورت يكي از معتبرترين و پرفروش ترين كتاب هاي مرجع روانشناسي در زبان فارسي درآمد. درسال 1353 دورهء دكتراي روانشناسي را در دانشگاه الهآباد در هند به اِتمام رسانيد و به عنوان عضوهيأت علمي به مركزآموزش مديريت دولتي، منتقل گرديد. دراين مركز، ضمن عضويت در هيأت علمي، به ترتيب رياست قسمت انتشارات وترجمه، مديريت امور مطالعات و پژوهش، سرپرستي گروه مديريت آموزش (در دوره كارشناسي ارشد) و در سال 1358 نيز سرپرستي موقت مركز آموزش مديريت دولتي را عهدهدار گرديد.
محمود ساعتچي طي سال هاي 1353 تا 1363، ضمن عضويت در هيأت علمي آن مركز، ابتدا مدتي مديريت داخليِ مجله فنون اداري و رياست دفترِ كانون علوم اداري ايران را عهده دار گرديد و سپس مدتي نيز مسئوليت چاپ و انتشار فصلنامه مديريت امروز، به عهده او گذاشته شد. در سال1357، به دعوت سازمان ملل براي بازديد ازمراكز آموزش مديريت در انگلستان و مشاركت در برگزاري يكي از اين دوره ها، به كالج هِنلي در انگلستان عزيمت كرد؛ در سال 1358 به عنوان عضو افتخاري كميسيون ملي يونسكو در ايران انتخاب شد و ضمن همكاري در برگزاري سال جهاني كودك، به ايراد سخنراني هاي هفتگي و ماهانهء راديويي براي خانواده ها، پرداخت؛ درسال 1359 {به تعبیری}اولين دفتر مشاورهء روانشناسي در ايران را تأسيس كرد؛ درسال 1360 به مجتمع دانشگاهي علوم اداري و بازرگاني، بعداً به گروه روانشناسيِ باليني دانشگاه علامه طباطبايي و در سال 1378 نيز به گروه مديريت دولتي همان دانشگاه منتقل و عهدهدار تدريس دروسي نظير: آسيبشناسي رواني، رواندرماني (نظري و عملي) بهداشت رواني، روانشناسي كار، روانشناسي صنعتي، توسعه سازمان، استراتژي هاي مديريت آموزشي، بررسي روابط فرد و سازمان، مديريت رفتار سازماني پيشرفته، تحليل رفتاري در سازمانهاي اداري، سمينار مسائل رفتاري و... گرديد. از سال 1353تاكنون محمود ساعتچي بيش از “ 2350 ” همايش يا كارگاه آموزشي يك تا پنج روزه را در زمينههايِ گوناگونِ روانشناسي بهرهوري، روانشناسيِ كار و روانشناسي كاربردي براي مديران سازمان هاي دولتي و بخشهاي خصوصي در تهران و شهرهاي مختلف كشور، برگزار كرده است. در اين كارگاه هاي آموزشي، محمود ساعتچي توانسته است امكان آشنايي هزاران مدير و كارشناس شاغل در سازمان هاي توليدي، خدماتي، آموزشي، درماني، نظامي، پژوهشي و نظاير آن را در بخشهاي دولتي و خصوصي، با ابعاد گوناگون كاربردهاي مفاهيم اساسي روانشناسي در كار، سازمان و مديريت و به ويژه با روانشناسي بهرهوري، فراهم آورد. محمود ساعتچي كه اكنون، (1) رياست پژوهشكده علوم انساني پارس، (2) مديريت مؤسسه روانشناسي بهره وري، (3) مسئوليت مركز خدمات مشاوره اي سلامت ذهن را عهدهدار مي باشد، به عنوان ارائه دهنده، تدوين كننده و معرف رشتهء جديدي از دانش روانشناسي كاربردي تحت عنوان روانشناسي بهرهوري شناخته ميشود.
محمود ساعتچي در چند سال اخير، براي سازماندهي ديدگاه هاي خود در اين زمينه، نظريهء چند عاملي بهره وري و پارادايم يا مدلوارهء معروف به مُناباماس (مدل نظاممند انتخاب و به كارگيري اثربخش منابع انساني در سازمان) و روانشناسي بهره وري، كوشيده است تا اين نظريه و مدلواره را در كتابي تحت عنوان روانشناسي بهرهوري، به جامعه مديران كشور و نيز استادان و دانشجويان رشتههاي گوناگون روانشناسي، جامعه شناسي، مديريت، مهندسي صنايع و... در دانشگاه ها و به همه كساني كه اهميت نظريه هاي بومي را ميشناسند، ارائه دهد و هزاران مدير شاغل در سازمان هاي گوناگون كشور را با اين نظريه و مدلواره، آشنا سازد، محمود ساعتچي در تلاش براي تحقق بخشيدن به اين اعتقاد خود ميباشد كه: كشوري ميتواند در جنگ اقتصادي سالهاي قرن بيست و يكم و اقتصاد آزاد جهاني پيروز شود و به آرمانهاي اقتصادي، صنعتي، اجتماعي، فرهنگي، اخلاقي و انقلابي خود دست يابد و در نتيجهء آن، در رديف كشورهاي مستقل، آزاد و آبرومند جهان درآيد كه ابتدا با فراهم آوردن امكانات آموزشي فراگير، مداوم و مناسب براي مديران و ديگر كاركنان سازمانها، از مرحله بحران مديريت و رهبري در سازمان هاي گوناگون كشور عبور كند و با اعتقاد راسخ و صرف هزينه و زمان كافي، تلاش گسترده، بي وقفه و نظاممندي را جهت تحقق بخشيدن به شعار جديدتر مديريت، يعني؛ اَبَر رهبري در اين سازمان ها، معطوف سازد و فرصت هاي طلايي را كه در زمان حال براي تحقق بخشيدن به چنين آرماني در اختيار دارد، از دست ندهد. پرثمرترين تلاش مديران كشور، فراهم آوردن بستر مناسب براي افزايش بهره وري سازماني و بهره وري ملي است.
تاكنون از محمود ساعتچي بيش از 130 مقاله علمي، روانشناسي، اجتماعي، انتقادي و... در فصلنامه ها، ماهنامه ها، مجلات هفتگي و روزنامه ها به چاپ رسيده و 20 عنوان كتاب درسيِ دانشگاهي را تأليف، ترجمه و اقتباس و تخليص نموده است. نمونه هايي از اين كتابها عبارتند از: مصاحبه استخدامي (چاپ 2)، اصول روانشناسي (در دو جلد/ چاپ 15)، روانشناسي در كار، سازمان و مديريت (چاپ2)، روانشناسي بهره وري (چاپ 5)، روانشناسي كار (چاپ 6)، روانشناسي كاربردي براي مديران (چاپ 8)، مشاوره و رواندرماني (چاپ 3)، نظريه هاي مشاوره و رواندرماني (چاپ 3)، نظريه پردازان و نظريه ها در روانشناسي (چاپ 3)، اصول و فنون اجراي مصاحبه: استخدامي، ارزشيابي و باليني، (چاپ 4)، زمينه روانشناسي (تك جلدي) اثر اتكينسون و هيلگارد ترجمه محمود ساعتچي و ديگران....
سوابق تحصيلات دانشگاهي
1-ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1344.
2-ليسانس نظامي از دانشكده پياده نظام ارتش (شيراز) در سال 1345.
3-فوق ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1347.
4- دكتراي (Ph.D.) روانشناسي از دانشگاه اله آباد (Allahabad University) هندوستان در سال 1353.
5- طي دوره تخصصي راهبردها، فنون و روش هاي عملي كاربردي روانشناسي در برگزاري دوره هاي آموزش مديريت عالي در كالج هنلي (Henly)، انگلستان (لندن) در سال 1357.
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391 16:11
افزوده شده توسط: modir
ابعاد: 148 x 200 پیکسل
حجم فایل: 20.3Kb
نظرات: 0
امتیاز: هیچ
دفعات نمایش: 3016
امتیازات
امتیاز دادن فقط برای اعضاست.
برای امتیاز دادن یا ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.